Σπανακόπιτα Στριφτή

Η παραδοσιακή Ελληνική κουζίνα είναι γνωστή για τις πίτες της. Οι περισσότεροι άνθρωποι τις αποφεύγουν λόγω της πλούσιας ενεργειακής τους σύστασης αλλά και λόγω της δυσκολίας που αντιμετωπίζουν στην προετοιμασία της. Μπορείτε τώρα να απολαύσετε μία υγιεινή πίτα, φτιαγμένη σε ατομικές μερίδες, με εύκολο και γρήγορο τρόπο. Καταψύχονται ωμές και μπορείτε να τις ψήνετε ανάλογα με την ποσότητα που χρειάζεστε κάθε φορά.

 

Υλικά για 6 μερίδες

  • 6 φύλο κρούστας (ή ανοιγμένο χειροποίητο φύλο)
  • 2 μέτρια κρεμμύδια φρέσκα
  • 2 κλαδιά άνηθο
  • 400 γρ σπανάκι*
  • 100 γρ πράσα
  • 100 γρ γιαούρτι
  • 200 γρ τυρί κόταντζ
  • 50 γρ φέτα
  • ½ κ.γ αλάτι
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο

* μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα χορταρικά αν έχετε (όπως ραδίκια και τσουκνίδα)

Οδηγίες

  1. Πλένετε καλά τα χορταρικά και τα ψιλοκόβετε.
  2. Τοποθετήστε τα σε βαθύ μπολ και προσθέστε το γιαούρτι, τα τυριά, και το αλάτι
  3. Ανακατέψτε καλά
  4. Απλώστε ένα φύλο σε λαδόκολλα και αλείψτε με λίγο λάδι
  5. Προσθέστε το ½ του μίγματος και τυλίξτε το φύλο, κρατώντας το πάντα λίγο υγρό
  6. Στρίψτε το σε ρολό
  7. Επαναλάβετε τη διαδικασία από 4-6, άλλες 5 φορές.
  8. Ψήστε στους 200 βαθμούς για 45-50 λεπτά περίπου ή έως ότου ροδίσουν

Διατροφική Ανάλυση ανά μερίδα

Θερμίδες: 198 kcal

Πρωτεΐνη: 10 γραμμάρια

Υδατάνθρακες: 20 γραμμάρια

Φυτικές Ίνες: 2.5 γραμμάρια

Λιπαρά: 9 γραμμάρια

Πλούσια σε φυτικές ίνες και φυτική πρωτεΐνη