Λαχταριστά Μπιφτέκια Σολωμού

Βαρεθήκατε να τρώτε τις ίδιες γεύσεις; Το ψάρι είναι υγιεινό και πρέπει να καταναλώνετε αλλά το φρέσκο είναι σχετικά ακριβό και το κατεψυγμένο είναι βαρετό; Μπορείτε τώρα να φτιάξετε νόστιμα, αρωματικά μπιφτέκια σολωμού και να κερδίσετε γεύση, χρήματα, αλλά και χρόνο! Ετοιμάζονται πολύ εύκολα και γρήγορα. Βρείτε τη συνταγή παρακάτω.

 

Υλικά

  • 600 γρ σολωμό, κατεψυγμένο*
  • Βρώμη-κουάκερ, ¾ φλ
  • 1 αυγό
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • Μουστάρδα Dijon, 1 κ.σ
  • Αλάτι-πιπέρι, 1 πρέζα
  • Ελαιόλαδο, 1 κ.γ

Οδηγίες

  • Ψήστε το σολωμό για 3-4 λεπτά σε τεφάλ με λίγο νερό (να καλύπτει το σολωμό έως τη μέση).
  • Ξεψαχνίστε το σολωμό σε βαθύ μπολ.
  • Προσθέστε στο σολωμό, τη βρώμη, το συγό, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, και το αλατοπίπερο.
  • Ανακατέψτε καλά.
  • Χωρίστε και πλάσετε το μείγμα σε 4 μπιφτέκια
  • Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε τα μπιφτέκια και αφήστε τα για 7 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά.
  • Σερβίρετε.

Διατροφική Ανάλυση ανά μερίδα

Θερμίδες: 268 kcal

Πρωτεΐνη: 28 γραμμάρια

Υδατάνθρακες: 13 γραμμάρια

Φυτικές Ίνες: 2 γραμμάρια

Λιπαρά: 11 γραμμάρια

Χοληστερίνη: 98mg

*μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κονσέρβα σολωμού για πιο εύκολη/γρήγορη λύση, αλλά έτσι αυξάνετε την περιεκτικότητα Νατρίου (κρυμμένο αλάτι) στη συνταγή (Na: 581 mg)