Κολοκυθόσουπα βελουτέ

Οκτώβριος, εποχή φθινοπώρου και κολοκύθας! Ένα απίστευτα θρεπτικό λαχανικό, με άψογη γεύση.  Λαχανικό με πολλές διατροφικές και μαγειρικές ιδιότητες. Από γλυκιά πίτα, σε σος για μοσχάρι αλλά και για φανταστική σούπα που μπορεί να καταναλωθεί σκέτη για γλυκιά γεύση ή σε συνδυασμό με γιαούρτι για γλυκόξινο αποτέλεσμα. Απολαύστε λοιπόν την κολοκυθόσουπα μία απλή αλλά θρεπτική φθινοπωρινή συνταγή, πλούσια σε γεύση.

Υλικά

Συνταγή για 6 μερίδες

  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών (ιδανικά, σπιτικό αλλιώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα κύβο bio)
  • 2 πράσα σε  ροδέλες
  • 500 γρ. Κολοκύθα
  • 1 καρότο
  • 4 κολοκυθάκια
  • ½ φλ αρακά
  • 4 κ. σ. Ελαιόλαδο
  • Λίγη πάπρικα + λίγο τζίντζερ (προαιρετικά)

Οδηγίες

  1. Ετοιμάζετε ζωμό από διάφορα λαχανικά όπως σέλερι, καθαρισμένες φλοίδες πατάτας και καρότου και κρεμμύδι , λίγο αλάτι και λίγο λάδι.
  2. Σουρώνεται τα ζωμό, πετάτε τα λαχανικά και τοποθετείτε το ζωμό στην κατσαρόλα ξανά για την προετοιμασία της σούπας.
  3. Τεμαχίζετε την κολοκύθα σε μεγάλους κύβους.
  4. Κόβετε τα πράσα, τα καρότα και τα κολοκυθάκια σε μεγάλες ροδέλες.
  5. Τα βάζετε όλα μαζί με τον αρακά στην κατσαρόλα που περιέχει το ζωμό.
  6. Προσθέστε ελαιόλαδο (και προαιρετικά λίγο τζίντζερ τριμμένο)
  7. Φέρνετε σε βράση.
  8. Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια και αφήστε να σιγοβράζει για περίπου 20 λεπτά ακόμα ή έως ότου μαλακώσουν τα λαχανικά.
  9. Προσθέστε αλάτι, ανακατέψτε.
  10. Αλέστε με μπλέντερ τα λαχανικά ή χρησιμοποιήστε το μίνι μπιμερ

Σερβίρετε την κολοκυθόσουπα ζεστή κατά προτίμηση.

Διατροφική Ανάλυση ανά μερίδα

Θερμίδες: 173 kcal

Λιπαρά: 10 gr

Υδατάνθρακες:  18 gr

Φυτικές/Διαιτητικές Ίνες: 3 gr

Πρωτεΐνες: 3.5 gr

β-καροτένιο: 4200 mg