Strawberry Cheesecake

Υλικά

Υλικά για 10 μερίδες

Για την βάση:

  • 200 γρ. μπισκότα Digestive χωρίς ζάχαρη
  • 150 γρ. Cream Crackers ολικής
  • 80 γρ. μαργαρίνη μαλακή λιωμένη

Για την κρέμα

  • 375 γρ. Philadelphia Γιαούρτι (3 συσκευασίες)
  • 225 γρ. Cottage 4% (1 συσκευασία)
  • 200 γρ. γιαούρτι 2% (1 συσκευασία)
  • Μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη

Οδηγίες

Για τη βάση:

Βάζουμε τη μαργαρίνη σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και το μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων. Το αφήνουμε 20 δευτερόλεπτα στα 800 Watt για να λιώσει.

Στο πολυκοπτικό προσθέτουμε τα μπισκότα και τα χτυπάμε για να θρυμματιστούν. Ρίχνουμε τη λιωμένη μαργαρίνη και ανακατεύουμε.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα 20-25 εκ. με αποσπώμενη βάση. Πιέζουμε απαλά με τα χέρια μας και απλώνουμε το μείγμα για να πάει παντού. Προαιρετικά μπορούμε να ψήσουμε το μείγμα για 10-15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Μεταφέρουμε τη βάση στο ψυγείο για να κρυώσει.

Για την κρέμα:

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε, την κρέμα τυριού-γιαούρτι (philadelphia με γιαούρτι), το cottage, το γιαούρτι και χτυπάμε, τόσο ώσπου για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Αφαιρούμε τη βάση για το cheesecake από το ψυγείο, προσθέτουμε την κρέμα και την απλώνουμε για να πάει παντού. Λειαίνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι.

Μεταφέρουμε το cheesecake στο ψυγείο  και το αφήνουμε για 1 ώρα τουλάχιστον.

Απλώνουμε τη μαρμελάδα και σερβίρουμε.

Διατροφική Ανάλυση ανά μερίδα

Θερμίδες 331 kcal
Λιπαρά

Εκ των οποίων κορεσμένα

15 gr

8 gr

Υδατάνθρακες

Εκ των οποίων σάκχαρα

38 gr
19 gr
Φυτικές Ίνες 2 gr
Πρωτεΐνες 10 gr
Ασβέστιο 72 mg
Φώσφορο 106 mg