Φασόλια Σαλάτα με σολωμό (για 4-6 μερίδες)

Υλικά

  • ½ κιλό φασόλια χάντρες ή μαυρομάτικα
  • 1 ντομάτα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό  ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1/3  φλ.  του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. σπανάκι ωμό
  • 100 γρ. καπνιστό σολομό (προαιρετικά)
  • Αλάτι , πιπέρι
  • Χυμός λεμονιού (1/2 -1 λεμόνι στυμμένο)

Οδηγίες

  1. Αφήστε τα φασόλια να μουλιάσουν σε κρύο νερό από το προηγούμενο βράδι. Σουρώστε καλά και βράστε τα φασόλια για 30 λεπτά περίπου σε δυνατή φωτιά.
  2. Σουρώστε και αφήστε να κρυώσουν.
  3. Πλύνετε τα λαχανικά και ψιλοκόψτε τα.
  4. Ανακατέψτε τα με τα φασόλια.
  5. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, λεμόνι και ελαιόλαδο.
  6. Κόψτε το σολομό σε λεπτές λωρίδες και προσθέστε τον  στο μίγμα των φασολιών. Ανακατέψτε καλά.
  7. Σκεπάστε με μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο να κρυώσει.

Διατροφική Ανάλυση

Θερμίδες: 367 kcal

Πρωτεΐνη: 17.7 γραμμάρια

Υδατάνθρακες: 28.7 γραμμάρια

Φυτικές Ίνες: 10.2 γραμμάρια

Λιπαρά: 21.1 γραμμάρια (3.52 γραμμάρια κεκορεσμένα και 14 γραμμάρια μονοακόρεστα)

Χοληστερίνη: 21.4 γραμμάρια (χαμηλό)

Θερμίδες: 190 kcal

Πρωτεΐνη: 1.7 γραμμάρια

Υδατάνθρακες: 27.6 γραμμάρια

Φυτικές Ίνες: 9.5 γραμμάρια

Λιπαρά: 9.1 γραμμάρια (0.77 γραμμάρια κεκορεσμένα και 7.24 γραμμάρια μονοακόρεστα)

Χοληστερίνη: ίχνη