Σουβλάκι για χορτοφάγους (για 4 μερίδες)

Υλικά

Μίγμα γιαουρτιού:

  • 1 γιαούρτι 2%
  • Σκόνη σκόρδου
  • Πάπρικα
  • Λίγο χυμό λεμονιού

Σουβλάκι:

  • 4 πίτες ολικής
  • 200 γρ τυρί φέτα
  • 1 ντομάτα σε φέτες
  • 1 αγγούρι κομμένο λεπτές λωρίδες
  • 4 κομμάτια αλουμινόχαρτο

Οδηγίες

Για το μίγμα γιαουρτιού:

  1. Ανακατέψτε το  γιαούρτι με λίγο σκόνη σκόρδου, χυμό λεμονιού, αλάτι και πάπρικα.
  2. Τοποθετήστε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ψήστε κάθε πίτα για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Για να γίνει πιο μαλακή πριν την τοποθετήσετε στο τηγάνι, βουτήξτε την σε λίγο νερό.
  3. Βάλτε κάθε πίτα πάνω σ’ ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.
  4. Αλείψτε με 2 κ.σ μίγμα γιαουρτιού.
  5. Προσθέστε 2-3 φέτες ντομάτας, 50 γρ. φέτα, 2 λωρίδες αγγούρι και τυλίξτε σαν σουβλάκι.

Διατροφική Ανάλυση

Θερμίδες: 358 kcal

Πρωτεΐνη: 17,9 γραμμάρια

Υδατάνθρακες: 46,8 γραμμάρια

Φυτικές Ίνες: 5,9 γραμμάρια

Λιπαρά: 12.6 γραμμάρια (7,8 γραμμάρια κεκορεσμένα)

Χοληστερίνη: 46 γραμμάρια