Ντοματόσουπα (για 6 μερίδες)

Ντοματόσουπα

Υλικά

– 3 μεγάλες ντομάτες
– 3 σέλερι στικ
– 3 καρότα
– 2 πράσα
– 2 κολοκυθάκια
– 1 σκελίδα σκόρδο
– 1 κύβος λαχανικών βιολογικό
– 5 κ.σ ελαιόλαδο
– 1,250 λίτρα νερό  (5 φλυτζάνια)
– αλάτι
– πιπέρι
– βασιλικός για γαρνίρισμα

Οδηγίες

  1. Τρίβετε τις ντομάτες στον τρίφτη.
  2. Ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα λαχανικά σε μικρούς κύβους.
  3. Τρίβετε το σκόρδο.
  4. Τοποθετείτε όλα τα λαχανικά με τις ντομάτες σε μεγάλη κατσαρόλα.
  5. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τον κύβο λαχανικών και το αλατοπίπερο.
  6. Το αφήνετε σε δυνατή φωτιά να σοταριστούν τα λαχανικά για 2-3 λεπτά.
  7. Προσθέτετε το νερό και το φέρνετε σε βράση.
  8. Έπειτα, χαμηλώνετε τη φωτιά στη μέση και το αφήνετε να σιγοβράζει για περίπου 30 λεπτά.
  9. Σβήνετε τη φωτιά, αφαιρείτε τα μισά λαχανικά και τα αλέθετε στο μπλέντερ.
  10. Ξαναβάζετε το αλεσμένο μίγμα μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε καλά.
  11. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή.

Διατροφική Ανάλυση

Θερμίδες: 159 kcal

Πρωτεΐνη: 2,4 γραμμάρια

Υδατάνθρακες: 13,1 γραμμάρια

Φυτικές Ίνες: 4 γραμμάρια

Λιπαρά: 11,8 γραμμάρια από τα οποία 1,7 γραμμάρια κεκορεσμένα

Ίχνη Χοληστερίνης

Πλούσια σε λυκοπένιο και βιταμίνη Α