Μανιταρόσουπα

Για 5 μερίδες

Υλικά

  • 500 γρ απλά μανιτάρια (button mushrooms)
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ λάδι
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή νερό με 1 βιολογικό κύβο λαχανικών
  • πάπρικα
  • πιπέρι
  • 2 σφηνάκια λικέρ (ξηρό, όπως το dry sherry)
  • Μαϊντανό για γαρνίρισμα

Οδηγίες

  1. Κόβετε τα μανιτάρια σε φέτες
  2. Ξεφλουδίζετε τα κρεμμύδια, τα πλένετε και τα ψιλοκόβετε
  3. Βάζετε τα λαχανικά σε βαθιά κατσαρόλα με 1 κουταλιά λάδι και τα σοτάρετε για 5-7 λεπτά σε δυνατή φωτιά, έως ότου μαραθούν.
  4. Προσθέτετε 1 λωρίδα μαϊντανό (ολόκληρο), τα μπαχαρικά, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το ζωμό λαχανικών.
  5. Αφήνετε το μίγμα να έρθει σε βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε να σιγοβράσει για περίπου 50 λεπτά.
  6. Αφαιρείτε το μαϊντανό.
  7. Βγάζετε όλα ή τα 2/3 από τα μανιτάρια και τα πολτοποιείτε (να μην είναι κρέμα αλλά μικρά κομματάκια).
  8. Ξαναβάζετε το αλεσμένα μανιτάρια μέσα στην κατραρόλα και ανακατεύετε καλά.
  9. Προσθέτετε το λικέρ, ανακατεύετε και σερβίρετε.

Διατροφική Ανάλυση ανά μερίδα

Θερμίδες: 200 kcal

Πρωτεΐνη: 4 γραμμάρια

Υδατάνθρακες: 15 γραμμάρια

Φυτικές Ίνες: 4 γραμμάρια

Λιπαρά: 15 γραμμάρια στην πλειοψηφία μονοακόρεστα

Χοληστερίνη: Ίχνη

Πλούσια σε φυτικές ίνες και φυτική πρωτεΐνη